Argumente pro Limba Latina!

Go down

Argumente pro Limba Latina!

Post  Twety on Fri Jan 01, 2010 6:30 am

Argumentul 1: Limba latina ajuta la intelegerea mai multor limbi europene

Limba latina a fost limba folosita de catre Imperiul Roman, imperiu ce s-a extins foarte mult in Europa si a impus invatarea acestei limbi in teritoriile cucerite. Astfel s-a ajuns la formarea limbilor europene cum ar fi: spaniola, italiana, romana, franceza cu substrat latin. Invatarea unei limbi straine se face mult mai usor cand deja cunosti limba din care provine. Elevul poate face asociere de cuvinte si poate intelege mai usor 4-5 limbi pornind de la una singura. Un astfel de avantaj este foarte important intrucat comunicarea este un aspect esential in societatea de astazi iar invatarea limbilor straine o unealta indispensabila. Datorita acestui avantaj extrem de important limba latina ar trebui studiata in scoala.


Argumentul 2: Limba latina ajuta la intelegerea limbii romane

Limba romana este o limba cu baza latina si de aceea latina ajuta foarte mult la explicarea anumitor cuvinte din limba noastra. De asemenea intelegerea gramaticii limbii latina ajuta la intelegerea gramaticii noastre deoarece s-a pastrat in limba romana structura acesteia din latina. Astfel invatarea limbii latine ajuta elevii sa cunoasca substraturile si motivatiile din spatele multor reguli gramaticale si cuvinte romanesti. Prin studierea acestui obiect copiii au ocazia de a afla fomarea poporului roman si de a intelege mai bine istoria romanilor care reiese tocmai din consecintele lingvistice. Avand in vedere toate acestea latina ar trebui studiata in scoala.


Argumentul 3: Limba latina contribuie la formarea culturii generala

Desi nu mai este o limba vorbita de un anumit popor latina ramane o limba folosita curent. Se pastreaza numeroase proverbe sau fraze memorabile in limba latina. Pentru a le intelege cu adevarat semnificatia este necesara pentru o persoana sa cunoasca limba de origine a acestora. Mai mult in limba latina se pastreaza si numerosi termeni tehnici. In multe domenii sunt folositi astfel de termeni si intelegerea lor este facila daca o persoana intelege limba in care sunt exprimati. Luand in considerare toate aceste utilizari variate ale limbii latina putem afirma ca ea ar trebui studiata in scoala.

_________________


Respect SoRa
avatar
Twety
Administrator
Administrator

Posts : 93
Join date : 2009-10-24

View user profile http://latina.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum